Saturday, January 21, 2017

Assalamualaikum..hai korang semua pengunjung, apa khabar? Penulis harap korang dalam keadaan sihat hendaknya. Kali ni penulis nak cerita sikit pasal karipap pusing daging yang telah direpeat order kali kedua! I repeat, kali kedua. :) Awat best sangat ke karipap pusing daging tu sampai kena repeat order lagi? Aha..apa kata selak dulu entri yang telah penulis tuliskan dahulu di sini.

Apa nak buat, dah penulis rasa nak blogkan pasal hal ini. bolehlahkan kita share sama-sama sesuatu yang menarik dan sedap untuk dimakan. Untuk pengetahuan semua ini adalah batch pertama tahun 2017 yang dipesan dari facebook terus ke whatsapp. Haa..kat facebook tu biasanya orang nak tengok macam mana rupa bentuk karipap tu, review dan juga ambil pesanan direct dari fb. Tapi oleh kerana penulis dah pernah order last time, makanya penulis terus jer whatsapp setelah dapat tahu open order 2017 telahpun dibuka. Jumpa pun kat port biasa iaitu di Petronas UTM Skudai, cuma runner kali ni orang yang lain pula. Yang penting rasa dan rupa bentuk karipap tu still the same dan sedap. Runner tak kisahlah siapa-siapa pun. ;)

Mula-mula nak order 2 bungkus jer, tapi memandangkan open order hanya sebulan sekali jadi, terus beli 4 bungkus, 3 bungkus karipap daging dan 1 bungkus karipap telor. (belum pernah rasa lagi karipap telor yang ini)

Erm..lama sungguh dikau tak ku goreng dalam kuali. Hehehe..

Penulis mendoakan agar pemilik perniagaan ini berterusan menjaga kualiti karipap dan terus sukses dalam bisnes ini. Sementara penulis dah ada idea penulisan untuk tahun 2017 ini, tapi masih tercari-cari masa sesuai untuk bangunkan idea penulisan tersebut. Penulisan apa? Skrip laa..apa lagi, bukan senang nak bikin skrip yang berkualiti yer cik kak dik nun! Huhu...oklah, jumpa lagi pada masa akan datang yer. Insha Allah..

Jeffri Rahman
Producer
Editor | Cinematographer | Voice over

Share:

0 comments:

Post a Comment